-->

Imam Baildi

Potrebni sastojci: 

5 patlidžana, 1/2 kg mljevenog mesa , jedna glavica crvenog luka, glavica bijelog , luka, paradaiz , tikvica, peršun, maslinovo ulje, vrhnje za kuhanje , začini

Nacin pripreme :

Patlidžane šatirano oguliti , prepoloviti i sredinu narezati, nasoliti i ostaviti da odstoji.U međuvremenu popržiti glavicu luka na malo masl.ulja i dodati meso i začine po želji i sve zajedno izdinstati dok meso ne bude skoro gotovo. Patlidžane dobro oprati , posušiti kuhinjskim ubrusom i pržiti na vrelom ulju ; ispržene patlidžane ponovo izvaditi na kuhinjski ubrus da se odstrani višak masnoće.Zatim redati na pleh . Sredinu , koja je već narezana blago udubiti viljuškom. U udubljeni dio kašikom staviti meso . Ravnomijerno rasporediti da se potroši sva pripremljena količina. U posebnu posudu isjeckati paradaiz, tikvicu, peršun i bijeli luk , sve začiniti i time popuniti tepsiju. 
Peći oko pola sata , blago pokriti folijom , koju ćemo pri kraju skinutui da sve porumeni. Zatim sve politi vrhnjem i ponovo još malo vratiti u rernu . Veoma je ukusno i pikantno.

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.