-->

Počnite jesti ljutu hranu!
Ljuta papričica izaziva tjelesne reakcije slične kao i vođenje ljubavi - znojenje, ubrzani metabolizam i rad srca. Ali i pomaže našem zdravlju!

Jeste li znali da je za ljuti okus papričica zaslužna jedna tvar- kapsaicin? On izaziva različite fiziološke reakcije: povećava broj otkucaja srca, ubrzava metabolizam i uzrokuje znojenje, a svi ti simptomi pristuni su i prlikom vođenja ljubavi.

Za kapsaicin jednostavno možemo reći - koliko je ljut, toliko je i zdrav. Koristi se u terapijama mršavljenja jer potiče potrošnju kalorija, sprječava razvoj loših mikroorganizama u našem probavnom sustavu.

Znanstvenici su nam otkrili kako se prilikom konzumiranja ljute hrane u našem mozgu luči endorfin - kemijski spoj koji uzrokuje osjećaj dobrog raspoloženja i uzbuđenja. Možda baš zato, iako hrana peče, tjera na još..

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.