-->

Paprike punjene sirom


Za dvije tegle od 3 kg

  • 1,5 kg sitne babure 
  • 1,5 kg mlađeg sira 
  • 3 l mleka
  • 3 kašike soli 
  • plastika za pritiskanje paprike
Priprema:

Baburice oprati i očistiti od peteljki i semena. Sir izdrobiti, najbolje je kad to utadite rukama onako malo drubo, lepše bude nego kad kupite drobljeni. Neko u sir dodaje začine a ja najviše volim ovako “klot” varijantu. Dok su vam ruke još u siru napuniti paprike sirom, meni najlakše rukom, onako što bi se reklo domaćinski ovako Kad ste to obavili, sad možete oprati ruke :) napunite tegle paprikama ređajući ih uspravno, po malo ih sabijajući da bi bolje stajale kad omekšaju od soli i mleka. Mleko skuvati i posoliti pa kad se malo hladne čisto da nije direktno sa vatre naliti paprike njime. Tako nalivene tegle pokriti gazom i ostaviti nezatvorene na nekom čistom i prohladnom mestu. Nakon 2 dana paprike naliti sa još malo posoljeneog vrućeg mleka, jer će u međuvremenu one deo upiti, sačekati da se ohladi i zatvoriti tegle. Čuvati na hladnom mestu jer mleko hoće da se pokvari. Za jelo su spremne posle mesec dana.

Posluživanje:

Ja ih nevolim ljute kao što se obično prave sa somborkom, a volim paprike sa sirom, pa sam posle 2-3 godine eksperimentisanja došla do ovog recepta sa baburama, i to je ujedno i jedan od razloga za klot varijantu, manje su šanse da se pokvari, nego kad se dodaju razni dodatci u sir. Prijatno!

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.