-->

Šoko - Kiki kocke

Duboki lim za pečenje (35 x 28 cm) namazati uljem i obložiti papirom za pečenje. Pećnicu zagrijati na 180°C. 15 dag čokolade narezati. Zajedno s maslacem otopiti i ostaviti da se ohladi. 25 dag čokolade posebno narezati.

Za tijesto: Brašno, smeđi šećer, badem, sol, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer u posudi dobro izmiješati. Jaja u jednoj posudi kremasto izraditi. Mješavinu maslaca s čokoladom dodati jajima neprestano miješajući. Zatim dodati mješavinu brašna i najnižom brzinom miksera izmiješati. Na kraju umiješati kiselo vrhnje i 7,5 dag narezane čokolade. Tijesto izliti u lim, izravnati i staviti peći oko 35 – 40 minuta. Ostaviti u otvorenoj, isključenoj pećnici oko 15 minuta, zatim izvaditi i ostaviti da se hladi. Hladno vodoravno prerezati i papir oprezno odvojiti.

Za preljev: Vodu i rum izmiješati. Jedan biskvit vratiti u lim za pečenje, preliti s ½ preljeva i namazati ½ kreme. Zatim staviti drugi biskvit, dlanovima biskvit pritisnuti, preliti ostatkom preljeva i premazati ostatkom kreme.

Maslac od kikirikija: Očišćeni i oguljeni kikiriki (30 dag) popržiti bez masnoće i ohladiti. U mikseru sitno samljeti i uz dodavanje ulja i meda dobro izmiješati. Po potrebi dodati još par kapi ulja.

Za kremu: Kikiriki (20 dag) narezati i u tavici bez masnoće popržiti. Izvaditi iz tavice i ostaviti da se hladi. Sirni namaz, 35 dag maslaca od kikirikija i 5 dag šećera dobro izmiješati. 15 dag narezanog kikirikija umiješati u kremu.

Za ukrašavanje: Ostatkom nasjeckanog kikirikija (5 dag) i čokolade (7,5 dag) posuti kolač. Prije serviranja kolač izvaditi iz hladnjaka i ostaviti (oko 1 sat ) na sobnoj temperaturi da omekša. Ostatak čokolade na pari otopiti, kolač narezati na kocke i preliti čokoladom.

Savjet: Umjesto kikirikija može se staviti lješnjak i napraviti maslac od lješnjaka na isti način kao i od kikirikija.

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.