-->

Čokoladna torta sa samo 2 sastojkaIako ima samo dva sastojka, ova je torta vrlo lagana i topi se ustima, a vrlo jednostavna za pripremu. 


Potrebni sastojci:
  • 310 g crne čokolade sa 70% kakaa
  • 10 većih jaja
  • 185 g crne čokolade (za glazuru)

Uključite pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva Celzijusa. Kalup za torte od 20 ili 22 cm (dublji, koji ima prsten/stranice koje se skidaju) pokriti papirom za pečenje. 

Na pari otopite čokoladu, a pripazite jer je tajna torte u tome da kad se ona rastopi sve treba raditi jako brzo. 

Istucite čvrsti snijeg od 10 bjelanjaka i malo soli. 

Istucite žumanjke u pjenastu masu pa ih pažljivo dodajte u rastopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko žlica snijega od bjelanjaka pa malo promiješajte, a zatim brzo i pažljivo dodajte ostatak snijega, dok smjesa ne postane poput soufflea. Nemojte previše miješati. 

Pecite točno osam minuta! 

Ispečenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim stavite u hladnjak preko noći ili najmanje 12 sati. 

Tortu okrenite na tanjuru za posluživanje i prelijte tankim slojem čokoladnog preljeva, koji ste dobili od 185 g crne čokolade. 

Tortu ostavite pet minuta u hladnjaku, a zatim poslužite, ako želite, sa svježim voćem.

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.