-->

ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA!!Sastojci:
  • 8 velikih jaja, neka budu hladna
  • 450 g poluslatke (ili gorke) čokolade, grubo sjeckane
  • 200 g maslaca

Preljev možete staviti po želji: šećer u prahu i/ili bobičasto voće

Priprema:

Rešetku u pećnici postavite na sredinu te pećnicu zagrijete na 160 stupnjeva. Kalup za pečenje s unutarnje strane obložite papirom za pečenje.

 S vanjske strane kalup pažljivo, u dva sloja, omotajte aluminijskom folijom i stavite ga u duboki lim za pečenje. 

Jaja stavite u dublju zdjelu te ih dobro istucite mikserom pri velikoj brzini sve dok im se volumen ne udvostruči (oko pet minuta). 

Čokoladu i maslac otopite zajedno. 

U otopljenu smjesu maslaca i čokolade dodajte prvo jednu trećinu pjenasto izmiksanih jaja. 

Dobro pomiješajte lopaticom, sve dok ne dobijete jedinstvenu smjesu, zatim dodajte još jednu trećinu jaja, pomiješajte, a nakon toga dodajte zadnju trećinu jaja.

Smjesu izlijte u pripremljeni kalup, a površinu zagladite lopaticom. Kalup stavite u duboki lim za pečenje, a u lim nalijte vruće vode dovoljno da seže do polovice kalupa. Kolač pecite na 60 stupnjeva oko 20-25 minuta, sve dok se kolač ne napuhne, rubovi podignu i ne počne se formirati tanka korica.

Nakon toga kolač izvadite iz pećnice, kalup izvadite iz lima s vodom te kolač ohladite na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, kolač pokrijte folijom i stavite ga u hladnjak da omekša. Ovaj čokoladni kolač može izdržati u hladnjaku do četiri dana.

Oko 30 minuta prije serviranja, polako uklonite okvir kalupa, i stavite tortu na pladanj za posluživanje. Ukoliko želite, tortu pospite šećerom u prahu i bobičastim voćem.

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.