Kisele paprike sa kupusom
SASTOJCI:
  • 20 paprika babura
  • 2,5 kg kupusa 
  • 4 kasike soli, pola kasicice bibera u zrnu,
  • kasicica aleve paprike 
  • po 1,5 dcl sirceta i vode 

PRIPREMA

Paprike oprati i odrezati peteljke pa odstraniti sjeme.Malo ih vise otvoriti da rub paprike bude fino ravan da budu lijepe i uredne.Kupus sitno nasjeckati,nasoliti,staviti alevu papriku i biber u zrnu pa ostaviti par sati da stoje dok kupus omekša i pusti vodu.

Kad je kupus omekšao onda ga cijedite rukama i trpate u paprike,potrebno ih je dobro čvrsto natrpati,vidi se i na slici kad se sjeku na kolutice uopšte kupus ne ispada.
Kad paprike sve napunite složite ih u tegle.

Ona voda od kupusa koja je ostala malo je procijedite od ostatak kupusa i sad uzimate omjer 1:1,znači recimo pola litre te vode od kupusa sastavite sa pola litre sirćeta stavite da to prokuha,da se ohladi i zalijete paprike.

Kad ste zalili sve tegle na vrh stavite onu plastiku da ih pritisnete i ostavite tegle tako par dana bez poklopca zbog vrenja,možete ih pokriti čistom gazom radi mušica ,poslije toga zatvorite ih poklopcima i čekajte da ukisnu.

Ukisle su a ostale čvrste prosto puckaju kad se jedu.

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.