-->

DOMAĆI KISELI KUPUS - BOLJI, ZDRAVIJI I JEFTINIJI OD KUPOVNOG!


Sastojci:

25 kilograma kupusa
oko pola kilograma soli
pola šalice papra u zrnu
pola šalice kukuruza u zrnu
15-ak lovorovih listova
po želji nekoliko čili papričica
mlake vode po potrebi

Priprema:

Najprije odvojite nekoliko glavica i tanko narežite. Ostalim glavicama uklonite vanjske listove koji su oštećeni, a tvrdu sredinu zarežite tako da u udubinu možete nagurati sol.

Na dno bačve u kojoj kiselite (ili specijalne vreće) stavite pola šalice soli, naribani kupus, papar, kukuruz, lovorov list (i eventualno čili) pa glavice. Potom tako napravite još nekoliko redova dok sve ne poslažete.

Zalijte kupus mlakom vodom tako da ga skroz prekrije. Stavite nešto teško na vrh (da drži glavice pod vodom). U narednim danima provjerite ima li dosta vode i dolijte po potrebi vodu u kojoj ste otopili malo soli.

Bačva neka stoji na toplom nekoliko dana kako bi proces kiseljenja započeo. Nakon toga je preselite na hladnije mjesto. Nakon mjesec do dva bit će gotov.

Preuzeto sa: 24sata.hr

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.